Off Topic x YOHRS

Podcasten och plattformen med fokus på allt som rör din karriär.

Off Topic Podcast

Off Topic x YOHRS är samarbetet med din karriär i fokus. Vi vill ge dig som hittat hit genom Off Topic ett extra varmt välkomnande! Följ stegen nedan för att komma igång direkt eller skrolla vidare för att läsa mer om oss samt ta del av
Off Topics bästa karriärtips!

  1. Tryck på knappen nedan
  2. Ange namn, mail och lösenord
  3. Ange koden för att få fri tillgång till alla utbildningar i 3 månader
  4. Ta del av hundratals onlineutbildningar hos både Diploma och GoodHabitz

Off Topic

Afrodite Dastory och Apollonia San Contreras driver karriärpodden Off topic där de ifrågasätter meningen med livet, the corporate landscape och gamla karriärsanningar för att inspirera dig till att vara precis som du är. Varje måndag lyfter de ämnen som löneförhandling, intervjuteknik och personligt varumärke där de själva delar med sig av egna erfarenheter och tips med en ofiltrerad och humoristisk ton.

YOHRS

Vi är HR-experterna som hjälper dig optimera din karriär. Eftersom arbetsglädje och att hamna rätt i yrkeslivet är avgörande för ditt välmående och din prestation vill vi erbjuda tjänster som tar dig dit. Vår vision är att skapa världens bästa karriärplattform. Vi utmanar den traditionella arbetsmarknaden genom att erbjuda en tjänst som följer dig genom hela din karriär.

Off Topic tipsar

Här kommer Afrodites och Apollonias 5 bästa karriärtips.

 

1. Nätverka, både internt och externt.
Att nätverka är en av de viktigaste sakerna du kan göra för din karriär. Genom att träffa människor inom ditt yrke eller bransch kan du skapa värdefulla kontakter som kan hjälpa dig med allt från att hitta nya jobbmöjligheter till att ge dig råd och feedback på din karriär. Det är också viktigt att nätverka internt, dvs. att bygga relationer med människor på din nuvarande arbetsplats. Det kan leda till att du får nya projekt eller uppdrag, eller att du blir befordrad till en högre position. Man får heller inte glömma att kollegor/kunder/leverantörer rör sig vidare till andra arbetsplatser och branscher.

 

2. Var alltid snäll (var noga med ditt personliga varumärke).
Att vara snäll och professionell mot andra är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att bygga upp ditt personliga varumärke. Det handlar om att visa respekt och uppmärksamhet mot dina kollegor, chefer och kunder. Det är också viktigt att tänka på hur du framstår online, eftersom allt du postar på sociala medier kan påverka hur andra uppfattar dig.

3. Våga förhandla.
Förhandlingar är en nödvändig del av karriären. Det är viktigt att våga förhandla om lön, förmåner och arbetsuppgifter. Om du inte frågar kan du gå miste om möjligheter att förbättra din situation på jobbet. Det är också viktigt att förhandla på ett professionellt sätt och att göra din forskning för att vara väl förberedd.

 

4. Var obekväm dvs utmana dig själv.
För att växa och utvecklas i din karriär är det viktigt att utmana dig själv och våga ta risker. Det kan innebära att du tar på dig nya projekt eller ansvarsområden som är utanför din bekvämlighetszon. Det kan också innebära att du lär dig nya färdigheter eller söker dig till nya branscher eller jobb som du kanske inte har erfarenhet av.

 

5. Ditt jobb behöver inte ge dig ALLT.
Det är viktigt att inse att ditt jobb inte nödvändigtvis behöver ge dig allt du söker i livet. Du kan ha andra intressen som du vill följa vid sidan av ditt jobb som kanske ger dig ytterligare energi och inspiration. Det är också viktigt att ha en balans mellan arbete och fritid, så att du kan ta hand om din hälsa och välbefinnande. Det är bra att ha ett jobb som ger dig utmaningar och möjligheter till utveckling, men det är också viktigt att inte låta det ta över hela ditt liv. Lägg inte alla äggen i samma korg!

3 kompetenser som går hem hos arbetsgivaren

Presentationsteknik

Oavsett om du lär dig PowerPoint eller Keynote så är något av dessa verktyg grymt bra att ha med sig. Why? Du kommer ställas inför situationer där information ska komprimeras och presenteras, kanske för en ledning eller en arbetsgrupp. Lär dig att bygga en enkel och tydlig struktur utan en massa text för att på bästa sätt få fram ditt budskap.

Excel

Få utbildningar innehåller praktiska kurser i hur man använder Microsoft Excel på ett sätt som gör det användbart i yrkeslivet. Detta är i vilket fall vår erfarenhet och det är många gånger vi stött på kandidater som nästan aldrig använt Excel. Att vara duktig i Excel gör ofta att du snabbare löser en arbetsuppgift och blir mer effektiv i ditt arbete och du får mer tid till annat. Kan du exempelvis leverera en pivot-tabell utifrån en datamängd? 

Digitala arbetsverktyg

Man lär sig mycket teori under en utbildning men vilka arbetsverktyg som används på företag glöms bort. Oavsett vilken organisation du arbetar i kommer du stöta på digitala verktyg. De mest vanliga just nu är Microsoft Teams, Slack eller Discord. Dessa är interna hjälpmedel med mycket funktionalitet. Om du redan har kännedom om hur man effektivt använder dessa verktyg så sparar du både tid och kan snabbt bli en ”Go-to-person” på den arbetsplatsen. ​Var kan jag tillgodogöra mig dessa kompetenser?

UTAN KOSTNAD | UTAN BINDNINGSTID

Som medlem har du alltid tillgång till

Kunskapsbank

Här finns all info om de frågor rörande arbetslivet som vi tycker är viktigast just nu.

Lönedata

Med vår lönegenerator kan du snabbt och enkelt hitta lönedata över olika yrken. Dessutom förklarar vi hur informationen ska tolkas.

Karriärsupport

Genom vårt formulär kan du enkelt ställa en fråga som rör ditt yrkesliv och får svar av våra experter.

Community

I vårt community delar vi tankar och idéer kring arbetslivet och tipsar om artiklar och jobb vi tycker är intressanta. Fritt från annonsering och sälj.

OFF TOPIC X YOHRS GER
3 MÅNADER UTAN KOSTNAD | UTAN BINDNINGSTID

Utbildning

Inget företag eller chef kommer säkra din fortsatta kompetens. Vi vill att du som individ ska förstå och äga din karriär. Med vår erfarenhet vet vi att det är upp till dig att hålla dig anställningsbar. Genom YOHRS  partnerskap med marknadens bästa aktörer får du tillgång till över 400 onlineutbildningar och kurser idag. Off Topic x YOHRS ger dig möjligheten att prova på tjänsten gratis i 3 månader. Ange koden från podden.

Våra partners
diploma
diploma
waytobill

“Jag stod inför en ny utmaning att ansöka om mitt första chefsjobb. Utan erfarenhet av slutintervjuer sökte jag mig till Andreas på YOHRS för tips, trix och vad man ska tänka på under processen. Nu sitter jag här på mitt nya jobb!”

Simon, 29 år.