Inkomstförsäkring – Frågor och svar

Vad innebär en inkomstförsäkring?

Det är inte lätt att hålla koll på allt som gör livet tryggare och vardagen enklare, även när utmaningar som en uppsägning landar i knät. Eftersom du hittat hit gissar vi att du är nyfiken på hur en inkomstförsäkring kan gynna dig, eller varför du ska byta inkomstförsäkring till Yohrs. En inkomstförsäkring innebär kort och gott en större ekonomisk trygghet om du blir uppsagd. Eftersom du får upp till 80% av din tidigare lön kan du leva som vanligt tills du kirrar nästa jobb.

Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna, villkor och information om hur det fungerar.

 

Kort om inkomstförsäkringens villkor

  • Försäkringen gäller för dig som är användare hos Yohrs med ett Standard eller Plus abonnemang och är mellan 18 och 65 år.
  • För att kunna få ersättning behöver du ha varit användare, eller haft inkomstförsäkring via annan aktör med likvärdiga villkor, i 12 månader innan du blev arbetslös. 
  • En förutsättning för att få ersättning är att svensk a-kassa beviljat dig inkomstrelaterad ersättning eller grundbelopp utan avstängda dagar.

 

Varför inkomstförsäkring hos Yohrs?

Vad är viktigast för dig? Karriärråd, kompetensutveckling eller ett Community? Oavsett vad du värdesätter högst får du som medlem hos Yohrs tillgång till alla dessa delar, utöver din inkomstförsäkring. Det innebär att du från 209kr/månad blir rustad med verktyg som ger dig både trygghet och utveckling. Det är i Yohrs Plus som du får tillgång till 400 onlineutbildningar för att du ska kunna kompetensutvecklas inom de områden som intresserar dig.

 

Försäkrar ni min månadsinkomst?

Din bruttoinkomst är försäkrad upp till 60 000 SEK.

 

Hur länge får jag ersättning?

Vi ersätter din inkomst i upp till 150 dagar.

 

Ingår försäkringen i abonnemanget?

Ja, i Yohrs Standard och Yohrs Plus.

 

Från när gäller min försäkring?

Försäkringen gäller från den dag du tecknar ett abonnemang (Standard eller Plus) hos Yohrs.

 

Vad innebär kvalificeringsperiod?

Om du inte haft någon inkomstförsäkring tidigare gäller en kvalificeringsperiod om 12 månader innan du kan nyttja försäkringen. Det innebär att du är medlem hos Yohrs i 12 månader innan du kan använda försäkringen. Om du haft inkomstförsäkring hos annan aktör i 12 månader med likvärdiga villkor har du ingen kvalificeringstid. Blir du av med jobbet kan du därmed använda försäkringen direkt. Om du däremot haft inkomstförsäkring hos annan aktör i 6 månader återstår då ytterligare 6 månaders kvalificeringsperiod.

 

Till vilken ålder kan jag ha försäkringen?

Du kan teckna försäkringen fram till dagen du fyller 65 år och den gäller till du fyller 67 år.

 

Hur betalas försäkringen?

Den ingår i abonnemanget Yohrs Standard och Yohrs Plus.

 

Övrigt

Försäkringen gäller när du blir uppsagd, alltså inte om du säger upp dig själv från din anställning.

 

Läs mer om Yohrs inkomstförsäkring

Yohrs inkomstförsäkring tillhandahas av mySafety försäkring. Fullständiga villkor kan du läsa här.

 

 

 

Beräkna vilken ersättning du kan få ut