Inkomstförsäkring – Frågor och Svar

by | 27 Jun, 2022

Ibland är det mycket att hålla reda på, därför skapade vi denna guide till inkomstförsäkring – frågor och svar. Det är inte lätt att hålla koll på allt som gör livet tryggare och vardagen enklare, även när utmaningar som en uppsägning landar i knät. Eftersom du hittat hit gissar vi att du är nyfiken på hur en inkomstförsäkring kan gynna dig, eller varför du ska byta inkomstförsäkring till Yohrs. En inkomstförsäkring innebär kort och gott en större ekonomisk trygghet om du blir uppsagd. Eftersom du får upp till 80% av din tidigare lön kan du leva som vanligt tills du kirrar nästa jobb.

Här nedan hittar du svar på de vanligaste frågorna, villkor och information om hur det fungerar. Detta är inkomstförsäkring – frågor och svar.

Försäkrad månadsinkomst?
Upp till 60 000 SEK.

Ersättningstid?
Upp till 150 dagar.

Ingår i abonnemanget?
Ja, i Yohrs Standard och Yohrs Plus.

Från när gäller min inkomstförsäkring?
Försäkringen gäller från den dag du tecknar ett abonnemang (Standard eller Plus) hos Yohrs. 

Vad innebär kvalificeringsperiod?
Om du inte haft någon inkomstförsäkring sedan tidigare gäller en kvalificeringsperiod om 12 månader innan du kan nyttja försäkringen.

Har du haft inkomstförsäkring hos annan aktör i 12 månader med likvärdiga villkor har du ingen kvalificeringstid.

Har du däremot haft inkomstförsäkring hos annan aktör i 6 månader återstår då ytterligare 6 månaders kvalificeringsperiod.

Till vilken ålder kan jag ha försäkringen?
Du kan teckna försäkringen fram till dagen du fyller 65 år och den gäller till du fyller 67 år.

Hur betalas försäkringen?
Ingår i abonnemanget Yohrs Standard och Yohrs Plus.

Övrigt:
Försäkringen gäller inte om du säger upp dig själv från din anställning.

Kort om Inkomstförsäkringens villkor

  • Försäkringen gäller för dig som är användare hos Yohrs med ett Standard eller Plus abonnemang och är mellan 18 och 65 år.
  • För att kunna få ersättning behöver du ha varit användare, eller haft inkomstförsäkring via annan aktör med likvärdiga villkor, i 12 månader innan du blev arbetslös. 
  • En förutsättning för att få ersättning är att svensk a-kassa beviljat dig inkomstrelaterad ersättning eller grundbelopp utan avstängda dagar.

Varför inkomstförsäkring hos Yohrs?

Vad är viktigast för dig? Karriärråd, kompetensutveckling eller ett community? Oavsett vad du värdesätter högst får du som medlem hos Yohrs tillgång till alla dessa delar, utöver din inkomstförsäkring. Det innebär att du från 209kr/månad blir rustad med verktyg som ger dig både trygghet och utveckling. Det är i Yohrs Plus som du får tillgång till 400 onlineutbildningar för att du ska kunna kompetensutvecklas inom de områden som intresserar dig. 

Läs mer om Yohrs inkomstförsäkring

Yohrs inkomstförsäkring tillhandahålls av MySafety försäkring. Fullständiga villkor kan du läsa här.

Ta kontroll över din karriär tillsammans med Yohrs
Bli medlem redan idag!