3 kompetenser som går hem hos arbetsgivaren!

by | 28 Oct, 2022

I och med att arbetsmarknaden digitaliseras allt mer har vi spanat efter kompetenser som är bra att besitta. Att som arbetstagare kunna navigera i olika system är inom de flesta arbeten en viktig del av det dagliga arbetet. Här kan du läsa om 3 kompetenser som går hem hos arbetsgivaren. Videorna som är länkade är helt gratis att ta del av!

Excel

Få utbildningar innehåller praktiska kurser i hur man använder Microsoft Excel på ett sätt som gör det användbart i yrkeslivet. Detta är i vilket fall vår erfarenhet och det är många gånger vi stött på kandidater som nästan aldrig använt Excel. Att vara duktig i Excel gör ofta att du snabbare löser en arbetsuppgift och blir mer effektiv i ditt arbete och du får mer tid till annat. Kan du exempelvis leverera en pivot-tabell utifrån en datamängd? 

Kolla in den här videon för att komma igång!

Presentationsteknik

Oavsett om du lär dig PowerPoint eller Keynote så är något av dessa verktyg grymt bra att ha med sig. Why? Du kommer ställas inför situationer där information ska komprimeras och presenteras, kanske för en ledning eller en arbetsgrupp. Lär dig att bygga en enkel och tydlig struktur utan en massa text för att på bästa sätt få fram ditt budskap.

Gratis kom-igång-tutorial!

Digitala arbetsverktyg

Man lär sig mycket teori under en utbildning men vilka arbetsverktyg som används på företag glöms bort. Oavsett vilken organisation du arbetar i kommer du stöta på digitala verktyg. De mest vanliga just nu är Microsoft Teams, Slack eller Discord. Dessa är interna hjälpmedel med mycket funktionalitet. Om du redan har kännedom om hur man effektivt använder dessa verktyg så sparar du både tid och kan snabbt bli en ”Go-to-person” på den arbetsplatsen. ​Var kan jag tillgodogöra mig dessa kompetenser?

Kolla in dessa 20 tips för Microsoft Teams!

FYI! Som medlem i Yohrs Plus får du tillgång till alla Diplomas utbildningar helt utan kostnad. Istället för att betala runt 2000SEK för en kurs betalar du 209kr/månad, utan bindningstid och kan gå hur många kurser du vill. Läs mer om här.